و امیدوارند که آزمایشهای حیوانی با آن را از اواخر امسال آغاز کنند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه سخنگوی بنیاد سوختگی سیدنی اعلام کرد پژوهش برای بازتولید پوست با کارآیی کامل در آزمایشگاه برای پیوند به افراد دچار جراحات سوختگی وخیم در جریان است.
افراد دچار سوختگی در حال حاضر با پیوندهای پوستی- قطعاتی از پوست حودشان که از بخشهای سالم بدنشان برداشته شده است - یا با تکههای کوچک پوست رشد داده در آزمایشگاه با استفاده از سلولهای پوستی خود فرد مورد درمان قرار میگیرند.
اما در آزمایشگاه تنها میتوان لایه بیرونی پوست یا اپیدرم را رشد داد - و این این لایه نمیتواند کش آید، تعریق داشته باشد، مو در بیاورد یا احساس یا حرکت طبیعی ایجاد کند.
پژوهشگران در بنیاد سوختگی سیدنی، که ثمره همکاری دانشگاه سیدنی و بیمارستان کنکورد است، امیدوارند با ایجاد پوست تمام ضخامت و زنده برای پیوند زدن به افراد دچار سوختگی بر این مشکل غلبه کنند.
پیتر مایتز، استاد دانشگه سیدنی میگوید هم اکنون آزمایشهای گستردهای در حال انجام است که دادههای پایهای برای امتحان این پوست آزمایشگاهی بر روی حیوانات در آینده نزدیک، جمعآوری شود.
به گفته او هنگامی که سوختگی تمام لایههای پوست را از بین میبرد، پزشکان اغلب تنها میتوانند با یک لایه نازک پوستی آسیب را ترمیم کنند. و این پوست نازک کارکردهای پوست طبیعی مانند کشسانی، تعریق و تنظیم درجه حرارت، سوخت و ساز را ندارد.
به گفته او گرچه با وجود بخشهای مدرن سوختگی و مراقبتهای ویژه، بسیاری از افراد دچار سوختگی زنده میمانند، اما پس از مرخصی از بیمارستان با مشکلات فراوانی به علت ایجاد نسج جوشگاهی روبه رو میشوند و وظیفه جراح پلاستیک است که کیفیت زندگی آنها را بهبود بخشد.